Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Babeczki na słono, z komosą ryżową, serem feta, pieczarkami i cebulą. Można je podawać na ciepło i na zimo.
Składniki:
- 185 g ugotowanej komosy ryżowej
- 3 duże jajka, roztrzepane
- 40 g sera feta, pokruszonego
- 25 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 40 g posiekanej cebuli
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 200°C (gaz: 6). Natłuścić foremkę na 6 muffinek.
2W dużej misce dobrze wymieszać ugotowaną komosę z jajkami, fetą, pieczarkami, cebulą, tymiankiem, solą i pieprzem. Nałożyć masę do foremek na muffinki do połowy ich wysokości.
3Piec w rozgrzanym piekarniku aż brzegi się przyrumienią, a wierzch nie będzie miękki po naciśnięciu (20-30 minut).
Porcja dla:
6 osób