Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Babeczki na słono, z komosą ryżową, serem feta, pieczarkami i cebulą. Można je podawać na ciepło i na zimo.

Składniki:

  • 185 g ugotowanej komosy ryżowej
  • 3 duże jajka, roztrzepane
  • 40 g sera feta, pokruszonego
  • 25 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 40 g posiekanej cebuli
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 200°C (gaz: 6). Natłuścić foremkę na 6 muffinek.

2W dużej misce dobrze wymieszać ugotowaną komosę z jajkami, fetą, pieczarkami, cebulą, tymiankiem, solą i pieprzem. Nałożyć masę do foremek na muffinki do połowy ich wysokości.

3Piec w rozgrzanym piekarniku aż brzegi się przyrumienią, a wierzch nie będzie miękki po naciśnięciu (20-30 minut).

Porcja dla:

6 osób