Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Wspaniała przekąska w stylu meksykańskim. Chrupiące chipsy z tortilli, z warstwą oliwek, papryczek, z dodatkiem kurczka, posypane serem. Doskonałe na każdą imprezę!
Składniki:
- 400 g chipsów z tortilli
- 1 ugotowana pierś kurczaka pokrojona na drobne kawałki
- 150 g czarnych oliwek pokrojonych w pasterki
- 3 papryczki jalepeno pokrojone w plasterki
- 1/4 szklanki posiekanej cebuli
- 150 g startego sera cheddar
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.
2Na blaszce rozłożyć warstwę chipsów, na niej równomiernie rozsypać kurczaka, oliwki, papryczki i cebulę. Wierzch posypać startym serem.
3Piec przez 8-10 minut, aż ser się roztopi.
Porcja dla:
4 osób