Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Wspaniała przekąska w stylu meksykańskim. Chrupiące chipsy z tortilli, z warstwą oliwek, papryczek, z dodatkiem kurczka, posypane serem. Doskonałe na każdą imprezę!

Składniki:

  • 400 g chipsów z tortilli
  • 1 ugotowana pierś kurczaka pokrojona na drobne kawałki
  • 150 g czarnych oliwek pokrojonych w pasterki
  • 3 papryczki jalepeno pokrojone w plasterki
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  • 150 g startego sera cheddar

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C.

2Na blaszce rozłożyć warstwę chipsów, na niej równomiernie rozsypać kurczaka, oliwki, papryczki i cebulę. Wierzch posypać startym serem.

3Piec przez 8-10 minut, aż ser się roztopi.

Porcja dla:

4 osób