Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Przepis Vanessy Staniszewskiej z Elbląga. Jest bardzo pyszny.
Składniki:
- Karp 1,5 kg
- Sól
- Cytryna
- 2 łyżki mąki
- 2 jajka
Przygotowanie:
1Rybę oczyść, podziel na dzwonki. posól, lekko skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
2Panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i w tartej bułce wymieszanej z papryką.
33 łyżki oleju rozgrzej na patelni, smaż rybę z obu stron do zrumienienia.
4Przełóż kawałki ryby do rondla, połóż na wierzchu masło, wstaw do gorącego piekarnika na 15 minut.
Porcja dla:
6 osób