Czas przygotowania:
01 min.
01 min.
Czas gotowania:
08 min.
08 min.
Całkowity czas:
09 min.
09 min.
Te jajka w koszulkach wychodzą pięknie, ale wymagają cierpliwości. Podawać je można na toście, z sosem holenderskim i szczypiorkiem, oprószone solą i pieprzem.
Składniki:
- 500 ml wody
- 1 łyżka octu
- 4 jajka
Przygotowanie:
1Do głębokiej patelni lub płytkiego garnka z pokrywką wlać wodę i ocet, wymieszać.
2Doprowadzić do wrzenia, a gdy tylko woda zacznie się gotować, wyłączyć gaz pod garnkiem.
3Wbić do wody jajka (upewnić się, że są całkowicie przykryte wodą), przykryć garnek i odczekać 6-8 minut.
4Wyjąć jajka łyżką cedzakową i podawać.
Porcja dla:
2 osób