Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pysznie aromatyczne danie na wyjątkowe okazje – łosoś nadziewany kozim serem z dodatkiem świeżej bazylii.
Składniki:
- 500 g filetu z łososia ze skórą
- 150 g sera koziego
- 1 mały pęczek bazylii
- pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
1Filet pokroić na 4 części. Ułożyć skórą do dołu i w każdym kawałku zrobić przez środek 2 cm nacięcie, uważając, aby nie uszkodzić skóry.
2Ser rozdrobnić widelcem. Bazylię posiekać i wymieszać z serem, doprawić pieprzem.
3Farszem napełnić nacięcia w rybie.
4Na patelni rozgrzać oliwę, ułożyć kawałki ryby skórą do dołu. Przykryć i smażyć przez 7-10 minut.
5Przed końcem smażenia skropić sokiem z cytryny.
Porcja dla:
4 osób