Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Jeśli upieczesz naleśniki w piekarniku ominiesz masło, którego normalnie trzeba by użyć do smażenia. Te naleśniki składają się w większej części z twarogu, więc mają mało kalorii. Można do nich użyć dowolnego nadzienia, na przykład dżemu owocowego.
Składniki:
- 40 g twarogu
- 6 łyżek gazowanej wody mineralnej
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 20 g mąki pszennej
Przygotowanie:
1Trzepaczką wymieszać twaróg z wodą, solą i jajkiem. Następnie wmieszać mąkę i odstawić ciasto na 10 minut.
2Rozgrzać piekarnik do 200 C i wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
3Zamieszać ciasto i wlać na środek blachy.
4Uformować ciasto w prostokąt (nie za cienki!). Piec w nagrzanym piekarniku przez około 10-12 minut.
Porcja dla:
1 osoby