Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Jeśli upieczesz naleśniki w piekarniku ominiesz masło, którego normalnie trzeba by użyć do smażenia. Te naleśniki składają się w większej części z twarogu, więc mają mało kalorii. Można do nich użyć dowolnego nadzienia, na przykład dżemu owocowego.

Składniki:

  • 40 g twarogu
  • 6 łyżek gazowanej wody mineralnej
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 20 g mąki pszennej

Przygotowanie:

1Trzepaczką wymieszać twaróg z wodą, solą i jajkiem. Następnie wmieszać mąkę i odstawić ciasto na 10 minut.

2Rozgrzać piekarnik do 200 C i wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.

3Zamieszać ciasto i wlać na środek blachy.

4Uformować ciasto w prostokąt (nie za cienki!). Piec w nagrzanym piekarniku przez około 10-12 minut.

Porcja dla:

1 osoby