Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Naleśniki zawijane z serkiem ogórkowym i sałatą. Polecam jako przekąskę na przyjęciach.
Składniki:
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pól szklanki wody
- szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do smażenia naleśników
Przygotowanie:
1Mleko wymieszać z wodą, jajkiem, proszkiem do pieczenia następnie dodawać mąkę i miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
2Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
3Ogórek obrać i pokroić w kostkę, zmiksować z serkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4Rukolę umyć i osuszyć, porwać na małe kawałeczki i dodać do serka.
5Na naleśnikach układać po jednym listku sałaty lodowej a następnie rozłożyć farsz. Naleśniki z farszem zwinąć w ruloniki, przeciąć na połówki. Podawać z pomidorkami.
Porcja dla:
6 osób