Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
50 min.

Naleśniki zawijane z serkiem ogórkowym i sałatą. Polecam jako przekąskę na przyjęciach.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • pól szklanki wody
  • szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia naleśników

Przygotowanie:

1Mleko wymieszać z wodą, jajkiem, proszkiem do pieczenia następnie dodawać mąkę i miksować aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

2Na patelni rozgrzać olej i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.

3Ogórek obrać i pokroić w kostkę, zmiksować z serkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4Rukolę umyć i osuszyć, porwać na małe kawałeczki i dodać do serka.

5Na naleśnikach układać po jednym listku sałaty lodowej a następnie rozłożyć farsz. Naleśniki z farszem zwinąć w ruloniki, przeciąć na połówki. Podawać z pomidorkami.

Porcja dla:

6 osób