Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Pyszna i prosta zapiekanka z żółtym serem i kapustą. Kremowo-serowa, z dodatkiem kminu. Doskonała jako dodatek do obiadu, lub samodzielne danie.
Składniki:
- 1 główka kapusty
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 150 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 100 g twardego sera żółtego, startego
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Kapustę drobno poszatkować. Cebulę drobno posiekać. Rozgrzać na patelni olej i smażyć kapustę z cebulą na średnim ogniu przez 15 minut, cały czas mieszając.
3Doprawić solą, pieprzem i kuminem. Dodać serek śmietankowy i wymieszać.
4Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
5Posypać żółtym serem.
6Piec przez 25 minut.
Porcja dla:
4 osób