Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Jest to szybki i łatwy dodatek do dań, który stworzyłam, aby wszelkim potrawom z ryb lub kurczaka towarzyszył szpinak, pokrojone w kostkę pomidory i dojrzały roquefort (właściwie nadaje się do tego dowolny ser pleśniowy).
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 1 puszka (400 g) pomidorów pokrojonych w kostkę, odsączonych
- 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
- sól i pieprz do smaku
- 90 g sera roquefort
Przygotowanie:
1Na patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać pomidory i szpinak i kontynuować duszenie, aż szpinak będzie miękki. Doprawić solą i pieprzem. Wmieszać ser roquefort i pozwolić mu się lekko roztopić przed podaniem.
Porcja dla:
4 osób