Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
uwielbiam to danie, szczególnie na śniadanie albo kolację. Spora ilość pietruszki daje naprawdę intensywny smak. Polecam 🙂
Składniki:
- duża natka pietruszki
- pół zielonej, czerwonej i żółtej papryki
- 5 jaj
- dwie łyżki startego sera żółtego
- pół łyzeczki bazylii
- odrobina soli
Przygotowanie:
1Pietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy, a paprykę kroimy w kostkę.
2Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i mieszamy. Do jaj dodajemy przyprawy, ser, pietruszkę i paprykę – mieszamy łyżką.
3Na rozgrzana patelnie wlewamy część masy, wygładzamy łyżką i przykrywamy pokrywką. Smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się boków omletu. Następnie za pomocą talerza lub łopatki przerzucamy omlet na drugą stronę i smażymy przez krótką chwilę.
Porcja dla:
2 osób