Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Pasta doskonała do chleba, na śniadanie, na kolację, a nawet na kanapeczki imprezowe! Jest majonezowa, lekko kwaśna dzięki piklom i bardziej wytrawna niż większość past z awokado.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo, obranych
  • 2 awokado, obrane i posiekane w kostkę
  • 1/2 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • 3 łyżki posiekanych ogórków konserwowych
  • 1 łyżka łagodnej musztardy
  • 5 łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W misce rozgnieść jajka widelcem, dodać resztę składników i rozgniatać dalej, mieszając aż wszystko się połączy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porcja dla:

6 osób