Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pasta doskonała do chleba, na śniadanie, na kolację, a nawet na kanapeczki imprezowe! Jest majonezowa, lekko kwaśna dzięki piklom i bardziej wytrawna niż większość past z awokado.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo, obranych
- 2 awokado, obrane i posiekane w kostkę
- 1/2 szklanki posiekanej czerwonej cebuli
- 3 łyżki posiekanych ogórków konserwowych
- 1 łyżka łagodnej musztardy
- 5 łyżek majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W misce rozgnieść jajka widelcem, dodać resztę składników i rozgniatać dalej, mieszając aż wszystko się połączy. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Porcja dla:
6 osób