Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek.
Składniki:
- 100 g twarogu półtłustego
- 2–3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
- 100 g sera żółtego
- 70 g orzechów włoskich łuskanych, zmielonych
- natka pietruszki do dekoracji
- 12 małych tartaletek z kruchego ciasta
Przygotowanie:
1Do twarogu dodać jogurt, sól i pieprz, i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
2Następnie dodać starty na małych oczkach ser żółty i zmielone orzechy, i dokładnie wymieszać.
3Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.
Porcja dla:
12 osób