Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
30 min.

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek.

Składniki:

  • 100 g twarogu półtłustego
  • 2–3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku
  • 100 g sera żółtego
  • 70 g orzechów włoskich łuskanych, zmielonych
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 12 małych tartaletek z kruchego ciasta

Przygotowanie:

1Do twarogu dodać jogurt, sól i pieprz, i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

2Następnie dodać starty na małych oczkach ser żółty i zmielone orzechy, i dokładnie wymieszać.

3Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Porcja dla:

12 osób