Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Bardzo oryginalne połączenie sojowych kotletów z jabłkami, zmiksowane na pastę! Doskonałe na kanapkę lub z krakersami na przystawkę.
Składniki:
- 10 suchych kotletów sojowych
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 2 łyżeczki suszonego majeranku
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka soli
- 2 szklanki wody
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego
- 3 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
1Kotlety włożyć do garnka, dodać przyprawy i zalać wodą. Gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta.
2Dodać jabłka i olej. Smażyć przez 15 minut, aż jabłka zmiękną. Odstawić do przestudzenia i zmiksować na gładko.
Porcja dla:
8 osób