Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Bardzo oryginalne połączenie sojowych kotletów z jabłkami, zmiksowane na pastę! Doskonałe na kanapkę lub z krakersami na przystawkę.

Składniki:

  • 10 suchych kotletów sojowych
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szklanki wody
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 3 jabłka, obrane i pokrojone w kostkę

Przygotowanie:

1Kotlety włożyć do garnka, dodać przyprawy i zalać wodą. Gotować na małym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta.

2Dodać jabłka i olej. Smażyć przez 15 minut, aż jabłka zmiękną. Odstawić do przestudzenia i zmiksować na gładko.

Porcja dla:

8 osób