Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Potrawa powstała tak jakby z konieczności. Dzień wcześniej przygotowałem na obiad zbyt dużą ilość shoarmy. Nie byliśmy w stanie jej zjeść. Następnego dnia przygotowywałem pasty jajeczne o różnych smakach na imprezę urodzinową mojego syna (William-4 lata). Dlaczego nie z shoarmy? I wyszło całkiem sympatycznie 😉

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 średnie cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 20-30 dkg shoarmy (wieprzowina)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1Ugotuj jaja na twardo, odstaw do ostygnięcia.

2Cebulę pokrój w piórka, paprykę w kostkę i podsmaż.

3Usmaż mięso wieprzowe (pokrojone w cienkie paski i przyprawione poprzedniego dnia), odstaw do ostygnięcia.

4Zblenduj zimne mięso, następnie jaja i cebulę z papryką.

5Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę, dodając majonez i ewentualnie sól i pieprz.

Porcja dla:

6 osób