Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Potrawa powstała tak jakby z konieczności. Dzień wcześniej przygotowałem na obiad zbyt dużą ilość shoarmy. Nie byliśmy w stanie jej zjeść. Następnego dnia przygotowywałem pasty jajeczne o różnych smakach na imprezę urodzinową mojego syna (William-4 lata). Dlaczego nie z shoarmy? I wyszło całkiem sympatycznie 😉
Składniki:
- 4 jajka
- 2 średnie cebule
- 1 papryka czerwona
- 20-30 dkg shoarmy (wieprzowina)
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1Ugotuj jaja na twardo, odstaw do ostygnięcia.
2Cebulę pokrój w piórka, paprykę w kostkę i podsmaż.
3Usmaż mięso wieprzowe (pokrojone w cienkie paski i przyprawione poprzedniego dnia), odstaw do ostygnięcia.
4Zblenduj zimne mięso, następnie jaja i cebulę z papryką.
5Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę, dodając majonez i ewentualnie sól i pieprz.
Porcja dla:
6 osób