Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
06 min.
06 min.
Całkowity czas:
16 min.
16 min.
Podawać ze świeżym pieczywem lub jako dip do warzyw. Pasta ciekawie komponuje się ze świeżą kolendrą.
Składniki:
- 450 g mrożonego groszku
- 1 kostka tofu naturalnego Polsoja
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1½ łyżeczki pasty wasabi
- sól i biały pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Zamrożony groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 6 minut.
2Groszek odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania, a następnie dodać pokrojone na kilka kawałków tofu, oliwę, olej sezamowy, pastę wasabi, sól i pieprz.
3Całość zmiksować, dolewając w razie potrzeby wodę, w której gotował się groszek (ma powstać gładki krem).
Porcja dla:
6 osób