Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
50 min.
Całkowity czas:
70 min.

Szybki sposób na domowy, zdrowy i bardzo smaczny dodatek do chleba. Pasztet z kotletów sojowych i pieczarek. Polecam!

Składniki:

  • 10 kotletów sojowych
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Przygotowanie:

1Kotlety zalać wodą, dodać przyprawy i gotować, aż woda się wchłonie.

2Kotlety zalać olejem, dodać cebulę i pieczarki i smażyć cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia, a następnie zmiksować z płatkami owsianymi.

3Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Natłuścić foremkę.

4Masę przełożyć do foremki i piec przez 25 minut.

Porcja dla:

6 osób