Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Macie ochotę na danie w stylu meksykańskim? Mięso mielone smażone w sosie pomidorowym, zawinięte w cieplutkie tortille. Pyszny lunch!

Składniki:

  • 1 opakowanie sosu do potraw Salsa Mexicana Knorr
  • 450 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 opakowanie gotowch tortilli
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku
  • Rama Culinesse do smażenia

Przygotowanie:

1Mięso smażyć na Ramie Culinesse, aż straci różowy kolor. Dodać sos Salsa Mexicana Knorr i smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Tortille podgrzać w piekarniku przez 10 minut. Tortille posmarować jogurtem, wyłożyć na nie mięso. Zawinąć w rulonik i udekorować ziołami. Podawać na gorąco.

Porcja dla:

2 osób