Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Macie ochotę na danie w stylu meksykańskim? Mięso mielone smażone w sosie pomidorowym, zawinięte w cieplutkie tortille. Pyszny lunch!
Składniki:
- 1 opakowanie sosu do potraw Salsa Mexicana Knorr
- 450 g mieszanego mięsa mielonego
- 1 opakowanie gotowch tortilli
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- Rama Culinesse do smażenia
Przygotowanie:
1Mięso smażyć na Ramie Culinesse, aż straci różowy kolor. Dodać sos Salsa Mexicana Knorr i smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Tortille podgrzać w piekarniku przez 10 minut. Tortille posmarować jogurtem, wyłożyć na nie mięso. Zawinąć w rulonik i udekorować ziołami. Podawać na gorąco.
Porcja dla:
2 osób