Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pomysłów na faszerowane pieczarki nigdy dość! To wspaniała przystawka na każdą okazję – tym razem z nadzieniem z ziemniaków i żółtego sera.
Składniki:
- 16 pieczarek
- 3 ugotowane ziemniaki
- 150 g sera żółtego
- 3 ząbki czosnku
- świeże zioła do smaku (natka pietruszki, kolendra)
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Z pieczarek odkroić nóżki – w tym przepisie będą potrzebne tylko kapelusze.
3Ziemniaki i ser zetrzeć na drobnej tarce. Czosnek i zioła posiekać, wymieszać z ziemniakami. Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać na jednolitą masę.
4Kapelusze pieczarek napełnić farszem. Piec przez 15 minut.
Porcja dla:
8 osób