Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pomysłów na faszerowane pieczarki nigdy dość! To wspaniała przystawka na każdą okazję – tym razem z nadzieniem z ziemniaków i żółtego sera.

Składniki:

  • 16 pieczarek
  • 3 ugotowane ziemniaki
  • 150 g sera żółtego
  • 3 ząbki czosnku
  • świeże zioła do smaku (natka pietruszki, kolendra)
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Z pieczarek odkroić nóżki – w tym przepisie będą potrzebne tylko kapelusze.

3Ziemniaki i ser zetrzeć na drobnej tarce. Czosnek i zioła posiekać, wymieszać z ziemniakami. Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać na jednolitą masę.

4Kapelusze pieczarek napełnić farszem. Piec przez 15 minut.

Porcja dla:

8 osób