Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Wspaniale sycące danie. Doskonałe dla całej rodziny na niedzielne śniadanie. Zamiast szynki można użyć bekonu lub kiełbasy. Równie smaczne!
Składniki:
- 8 jajek
- 1 szklanka (235 ml) mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 g gotowanej szynki, pokrojonej w kostkę
- 50 g startego parmezanu
- 50 g startej mozzarelli
- 1 łyżka granulowanej cebuli
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C. Natłuścić naczynie żaroodporne (najlepiej o wymiarach 20×20 cm).
2Jajka zmiksować z mlekiem. Wymieszać z solą, szynką, serami i cebulą. Wlać do przygotowanego naczynia.
3Piec przez 40-45 minut. Nie przykrywać!
Porcja dla:
5 osób