Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
60 min.

Wspaniale sycące danie. Doskonałe dla całej rodziny na niedzielne śniadanie. Zamiast szynki można użyć bekonu lub kiełbasy. Równie smaczne!

Składniki:

  • 8 jajek
  • 1 szklanka (235 ml) mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 100 g gotowanej szynki, pokrojonej w kostkę
  • 50 g startego parmezanu
  • 50 g startej mozzarelli
  • 1 łyżka granulowanej cebuli

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 175 stopni C. Natłuścić naczynie żaroodporne (najlepiej o wymiarach 20×20 cm).

2Jajka zmiksować z mlekiem. Wymieszać z solą, szynką, serami i cebulą. Wlać do przygotowanego naczynia.

3Piec przez 40-45 minut. Nie przykrywać!

Porcja dla:

5 osób