Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
50 min.

Smaczny pomysł na kurczaka do obiadu – kawałki mięsa upieczone pod ciastem naleśnikowym z dodatkiem pora. Można doprawić wedle upodobania – ja lubię tymianek.

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6 łyżek mleka

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.

2Brytfankę wysypać bułką tartą, ułożyć kawałki kurczaka i piec przez 10 minut.

3W międzyczasie przygotować ciasto jak na naleśniki. Mąkę wymieszać z solą, dodać mleko i jajka, zmiksować na gładko. Dodać pora i przyprawy, wymieszać i polać kurczaka. Piec przez około 25 minut.

Porcja dla:

4 osób