Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Te burgery są naprawdę ostre! Po brzegi wypełnione papryczkami chili. Przy ich przyrządzaniu najlepiej ubrać rękawiczki i uważać, żeby soki nie prysneły do oka!
Składniki:
- 1 kg mielonej wołowiny
- 2 łyżeczki czosnku, wyciśnięte przez praskę
- 2 świeże papryczki jalapeno, wydrążone z pestek i posiekane
- 1 mała świeża papryczka chili poblano, wydrążona z pestek i posiekana
- 1 świeża papryczka habanero, wydrążona z pestek i posiekana
- 1 łyżeczka rozkruszonej suszonej czerwonej papryczki chili
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kminku
Przygotowanie:
1Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
2W dużej misce wymieszać wołowinę z czosnkiem, papryczkami, kolendrą i kminkiem. Uformować burgery.
3Lekko natłuścić ruszt. Ułożyć burgery i grillować przez 5 minut na każdej stronie. Podawać na bułce z dodatkiem świeżych warzyw lub ulubionego sosu.
Porcja dla:
8 osób