Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
85 min.

Te skrzydełka są pyszne i nadają się doskonale jako przekąska, przystawka lub na piknik. Colombo to karaibska mieszanka przypraw, typowa dla Martyniki i Gwadelupy, którą można kupić w specjalistycznych sklepach z przyprawami i w niektórych supermarketach.

Składniki:

  • 10 skrzydełek kurczaka, przekrojonych na pół
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka colombo
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 50 g posiekanej świeżej natki pietruszki

Przygotowanie:

1Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na 1 godzinę.

2W patelni rozgrzać olej i usmażyć skrzydełka z każdej strony na złocisty kolor (około 10 minut).

Porcja dla:

5 osób