Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo szybkie, tanie i smaczne danie. Idealnie nadaje się jako obiad, dodatek do mięsa lub na kolację.
Składniki:
- 250 g kapusty kiszonej/kwaszonej
- 2 jajka
- 2,5 łyżki śmietany 18%
- 5 łyżek mąki migdałowej
- 3 łyżeczki babki jajowatej
- pieprz i sól
- 1 cebula (opcjonalne)
- oliwa z oliwek do smażenia
Przygotowanie:
1Posiekaj drobno kapustę.
2Zrób ciasto (dodaj wszystkie składniki do miski) i dokładnie wymieszaj.
3Na rozgrzaną patelnię z niewielka ilością oliwy wykładaj łyżką porcje ciasta.
4Smaż z obu stron, na złoto.