Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Kiedy przychodzi sezon na młode ziemniaczki mogę je jeść codziennie, o każej porze dnia – pysznie chrupiące i pachnące ziołami.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 4 łyżki masła klarowanego
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki estragonu
- 1/2 łyżeczki lubczyku
- 1/2 łyżeczki natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ziemniaki dobrze umyć (nie obierać) i pokroić w plasterki.
2Na patelni rozgrzać masło, wrzucić ziemniaki i smażyć, cały czas mieszając.
3Pod koniec posypać przyprawami i podawać.
Porcja dla:
4 osób