Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszny przepis na soczyste i aromatyczne kotlety z polędwicy w sosie musztardowo-imbirowym podane z ananasem.
Składniki:
- 600 g polędwicy wieprzowej
- 1 puszka (540 g) ananasa
- 1 łyżka musztardy
- 1,5 łyżeczki imbiru
- 1,5 łyżeczki papryki
Przygotowanie:
1Polędwicę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić. Zalać sokiem z ananasa.
2W rondelku wymieszać kilka łyżek soku z ananasa z musztardą, imbirem, papryką, cukrem, sokiem z cytryny i mąką. Zagotować, cały czas mieszając.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.
4Ananasa pokroić na kawałki. Usmażone kotlety polać sosem, udekorować ananasem, papryką i sałatą.
Porcja dla:
4 osób