Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Pyszny przepis na soczyste i aromatyczne kotlety z polędwicy w sosie musztardowo-imbirowym podane z ananasem.

Składniki:

  • 600 g polędwicy wieprzowej
  • 1 puszka (540 g) ananasa
  • 1 łyżka musztardy
  • 1,5 łyżeczki imbiru
  • 1,5 łyżeczki papryki

Przygotowanie:

1Polędwicę pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić. Zalać sokiem z ananasa.

2W rondelku wymieszać kilka łyżek soku z ananasa z musztardą, imbirem, papryką, cukrem, sokiem z cytryny i mąką. Zagotować, cały czas mieszając.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

4Ananasa pokroić na kawałki. Usmażone kotlety polać sosem, udekorować ananasem, papryką i sałatą.

Porcja dla:

4 osób