Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Prosta przystawka z dwóch składników, która smakuje świetnie. Pomidory nadziewa się mięsem z kiełbasy i zapieka w piekarniku.

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 500 g mięsa z kiełbasy

Przygotowanie:

1Odciąć czubki pomidorów. Wybrać miąższ łyżeczką i odłożyć. Wydrążone pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

2Miąższ z pomidorów i mięso z kiełbasy włożyć na patelnię. Smażyć przez 5 minut na małym ogniu, mieszając, aby rozbić wszelkie grudki.

3Gdy wszystkie grudki zostaną już rozbite, zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 20 minut.

4Rozgrzać piekarnik do 190 C.

5Napełnić pomidory farszem i piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Podawać.

Porcja dla:

4 osób