Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Prosta przystawka z dwóch składników, która smakuje świetnie. Pomidory nadziewa się mięsem z kiełbasy i zapieka w piekarniku.
Składniki:
- 4 duże pomidory
- 500 g mięsa z kiełbasy
Przygotowanie:
1Odciąć czubki pomidorów. Wybrać miąższ łyżeczką i odłożyć. Wydrążone pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2Miąższ z pomidorów i mięso z kiełbasy włożyć na patelnię. Smażyć przez 5 minut na małym ogniu, mieszając, aby rozbić wszelkie grudki.
3Gdy wszystkie grudki zostaną już rozbite, zmniejszyć ogień na mały i smażyć jeszcze przez 20 minut.
4Rozgrzać piekarnik do 190 C.
5Napełnić pomidory farszem i piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut. Podawać.
Porcja dla:
4 osób