Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Doskonałe na przystawkę lub zakąskę na przyjęcie! Aromatyczne kulki z wołowiny z dodatkiem parmezanu i oliwek.
Składniki:
- 5 kromek chleba pszennego, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki mleka
- 500 g mielonej chudej wołowiny
- 100 g parmezanu, startego
- 2 jajka
Przygotowanie:
1Chleb skropić mlekiem i zmiksować na papkę. Przełożyć do miski, dodać mięso, parmezan i jajka, wyrobić na jednolitą masę.
2Oliwki posiekać i dodać do masy mięsnej razem z natką. Doprawić solą i pieprzem.
3Z masy formować małe kulki.
4Na patelni rozgrzać mocno oliwę i smażyć kulki ze wszystkich stron przez około 8-10 minut. Odkładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!
Porcja dla:
6 osób