Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Prosta do przygotowania i ciekawie wyglądająca na stole przystawka na każdą okazję. Pomidory zapiekane z nadzieniem pieczarkowym.
Składniki:
- 5 średnich pomidorów
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki masła
- 50 g sera żółtego, startego
- sól do smaku
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
2Z pomidorów odkroić czubki, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ tak, aby nie uszkodzić ścianek.
3Pieczarki i cebulę obrać i drobno pokroić.
4Na patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki z cebulą, od czasu do czasu mieszając. Można podlać odrobiną wody jeśli szybko odparują.
5Farszem nadziewać pomidory, oprószyć solą, posypać serem.
6Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
5 osób