Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
55 min.

Prosta do przygotowania i ciekawie wyglądająca na stole przystawka na każdą okazję. Pomidory zapiekane z nadzieniem pieczarkowym.

Składniki:

  • 5 średnich pomidorów
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 50 g sera żółtego, startego
  • sól do smaku

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.

2Z pomidorów odkroić czubki, delikatnie łyżeczką wydrążyć miąższ tak, aby nie uszkodzić ścianek.

3Pieczarki i cebulę obrać i drobno pokroić.

4Na patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki z cebulą, od czasu do czasu mieszając. Można podlać odrobiną wody jeśli szybko odparują.

5Farszem nadziewać pomidory, oprószyć solą, posypać serem.

6Piec przez 20 minut.

Porcja dla:

5 osób