Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Ten przepis dostałam od koleżanki, która kiedyś na przyjęciu podawała takie pomidory na przystawkę – bardzo smaczne z czosnkowym sosem.
Składniki:
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku, wyciśnięty przez praskę
- garść posiekanych listków bazylii
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki na sos wymieszać i odstawić do schłodzenia.
2W misce zmiksować jajka z mąką i piwem na jednolite ciasto. Powinno być bardziej gęste niż ciasto na naleśniki. Doprawić solą, pieprzem i bazylią.
3Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Nadziewać na widelec i maczać w cieście.
4Na patelni rozgrzać olej i smażyć pomidory z obu stron na złoty kolor.
5Placki podawać z sosem czosnkowym.
Porcja dla:
6 osób