Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Plastry pomidorów zapiekane z serem na ostro. Świetne na lekki lunch lub kolację lub jako przystawka do obiadu.
Składniki:
- 4 dojrzałe pomidory, pokrojone
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki parmezanu
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka gorczycy sarepskiej
Przygotowanie:
1Nagrzać piekarnik do 175°C.
2Ułożyć plasterki pomidora w jednej warstwie na blasze do pieczenia. W małej misce wymieszać majonez, parmezan, musztardę dijon, gorczycę i oregano. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Za pomocą łyżki ponakładać na każdy plasterek masę majonezową, posypać serem mozzarella, a następnie pietruszką.
3Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut, aż nabierze złotego koloru. Podawać natychmiast.
Porcja dla:
4 osób