Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
485 min.
485 min.
Ten koktajl na bazie szampana jest idealny na Sylwestra! Najlepiej go przygotować w dużej szklanej misce lub w wazie ponczowej, dodać kawałki ananasa i włożyć do środka chochelkę, a obok postawić kieliszki do szampana (w których też mogą się znajdować kawałki ananasa).
Składniki:
- 150 ml białego rumu
- 1 mała puszka ananasa w kawałkach
- 50 g drobnoziarnistego cukru
- 1 butelka szampana
Przygotowanie:
1Dzień przed podaniem włożyć do miski ananasa, wlać rum i sok z ananasa, dodać cukier, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
2Tuż przed podaniem wymieszać schłodzone składniki z dobrze schłodzonym szampanem (lub winem musującym). Podawać w wazie ponczowej, z chochelką i kieliszkami do szampana.
Porcja dla:
6 osób