Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
485 min.

Ten koktajl na bazie szampana jest idealny na Sylwestra! Najlepiej go przygotować w dużej szklanej misce lub w wazie ponczowej, dodać kawałki ananasa i włożyć do środka chochelkę, a obok postawić kieliszki do szampana (w których też mogą się znajdować kawałki ananasa).

Składniki:

  • 150 ml białego rumu
  • 1 mała puszka ananasa w kawałkach
  • 50 g drobnoziarnistego cukru
  • 1 butelka szampana

Przygotowanie:

1Dzień przed podaniem włożyć do miski ananasa, wlać rum i sok z ananasa, dodać cukier, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

2Tuż przed podaniem wymieszać schłodzone składniki z dobrze schłodzonym szampanem (lub winem musującym). Podawać w wazie ponczowej, z chochelką i kieliszkami do szampana.

Porcja dla:

6 osób