Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
80 min.
80 min.
To bardzo prosta lasagne, w której wykorzystuje się gotowe sosy: beszamel i pomidorowy. Do nich wspaniale pasuje tuńczyk i żółty ser, a wszystko jest przełożone makaronem lasagne.
Składniki:
- 1 słoik (500 g) sosu bolognese do makaronu
- 1 litr beszamelu
- 250 g makaronu lasagne
- 50 g startego parmezanu
- 2 puszki (po 400 g) tuńczyka, odcedzonego i podzielonego na małe kawałeczki
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2Wymieszać tuńczyka z sosem bolognese.
3W prostokątnym naczyniu żaroodpornym ułożyć obok siebie 2 płaty makaronu lasagne. Przykryć je beszamelem, a następnie sosem pomidorowym z tuńczykiem. Posypać parmezanem.
4Znów ułożyć warstwę makaronu i powtarzać tak warstwy tyle razy, ile się da. Skończyć na warstwie z beszamelu i posypać wszystko parmezanem.
5Piec przez 1 godzinę.
Porcja dla:
4 osób