Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
80 min.

To bardzo prosta lasagne, w której wykorzystuje się gotowe sosy: beszamel i pomidorowy. Do nich wspaniale pasuje tuńczyk i żółty ser, a wszystko jest przełożone makaronem lasagne.

Składniki:

  • 1 słoik (500 g) sosu bolognese do makaronu
  • 1 litr beszamelu
  • 250 g makaronu lasagne
  • 50 g startego parmezanu
  • 2 puszki (po 400 g) tuńczyka, odcedzonego i podzielonego na małe kawałeczki

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C.

2Wymieszać tuńczyka z sosem bolognese.

3W prostokątnym naczyniu żaroodpornym ułożyć obok siebie 2 płaty makaronu lasagne. Przykryć je beszamelem, a następnie sosem pomidorowym z tuńczykiem. Posypać parmezanem.

4Znów ułożyć warstwę makaronu i powtarzać tak warstwy tyle razy, ile się da. Skończyć na warstwie z beszamelu i posypać wszystko parmezanem.

5Piec przez 1 godzinę.

Porcja dla:

4 osób