Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Smaczny obiad dla całej rodziny – panierowane kotleciki rybne z łososia pasują do ziemniaków lub kaszy.
Składniki:
- 300 g łososia
- 50 g masła
- 1 jajko
- sok z 1/2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1Łososia drobno posiekać, wymieszać z masłem, jajkiem i cytryną. Czosnek wycisnąć przez praskę, a dymkę i pietruszkę posiekać. Dodać do masy z łososiem i wymieszać. Jeśli masa będzie luźna dodać łyżkę bułki tartej.
2Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Porcja dla:
4 osób