Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
70 min.

Proste, chrupiące, pyszne! Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem i chili, gotowe w mgnieniu oka. Podaję je z ryżem, sosem i sałatką.

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku, zgniecione
  • 2 łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 10 skrzydełek z kurczaka

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.

2W dużej misce wymieszać oliwę z czosnkiem, chili, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem.

3Dodać skrzydełka i dokładnie wymieszać, aby całe pokryły się marynatą.

4Ułożyć skrzydełka na dużej blasze do pieczenia.

5Piec przez 1 godzinę, aż będą z wierzchu ładnie przypieczone.

Porcja dla:

10 osób