Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Proste, chrupiące, pyszne! Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem i chili, gotowe w mgnieniu oka. Podaję je z ryżem, sosem i sałatką.
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku, zgniecione
- 2 łyżeczki chili w proszku
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- sól i pieprz do smaku
- 10 skrzydełek z kurczaka
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
2W dużej misce wymieszać oliwę z czosnkiem, chili, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem.
3Dodać skrzydełka i dokładnie wymieszać, aby całe pokryły się marynatą.
4Ułożyć skrzydełka na dużej blasze do pieczenia.
5Piec przez 1 godzinę, aż będą z wierzchu ładnie przypieczone.
Porcja dla:
10 osób