Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
12 min.
12 min.
Całkowity czas:
42 min.
42 min.
Przepis na dwa rodzaje przekąsek na cieście francuskim. Są doskonałe na wszelkie przyjęcia, proste i bardzo ciekawe w smaku.
Składniki:
- 80 g pieczonej czerwonej papryki (ze słoika)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- szczypta papryki w proszku
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g)
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C.
2Pieczone papryki pokroić w cienkie paski, i wymieszać z łyżeczką oliwy z oliwek. Oprószyć solą, pieprzem i szczyptą papryki w proszku. Odstawić.
3Rozwinąć ciasto na powierzchni lekko posypanej mąką i za pomocą wykrawaczki do ciastek lub szklanki wykroić w nim 30 kółek (o średnicy 5 cm). Ułożyć kółka na lekko posypanej mąką blasze.
4Na pierwszych 15 ułożyć po 2 paski papryki, 3 małe kawałki chorizo i po szczypcie startego sera comté.
5Na pozostałych 15 wyłożyć nieco posiekanych oliwek i po szczypcie parmezanu.
6Piec przez 12 minut. Podawać na ciepło.
Porcja dla:
30 osób