Czas przygotowania:
03 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
13 min.

Nie powinny nas zniechęcać niemiłe wspomnienia z dzieciństwa dotyczące jedzenia zup mlecznych. Właściwie ugotowana kasza manna tworzy kremowy pudding, który doskonale smakuje z owocami. To pyszny i bardzo zdrowy deser dla całej rodziny.

Składniki:

  • 50 g kaszki manny
  • 500 ml tłustego mleka
  • 2 łyżki cukru
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 150 g czarnych jagód

Przygotowanie:

1Wsypać kaszę do rondla i mieszając stopniowo dodać mleko. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszając. Gotować przez 5 minut, mieszając, aż kasza uzyska gęstą, kremową i jednolitą konsystencję.

2Zestawić z palnika, dodać cukier i skórkę z pomarańczy. Wymieszać. Dodać jagody i delikatnie połączyć z kaszą. Nałożyć do 4 misek i podawać natychmiast.

Porcja dla:

4 osób