Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
35 min.

Lekka i smaczna kisz, którą z łatwością przygotujecie, a dzięki temu, że używa się do niej gotowego kruchego ciasta, czas przygotowania skróci się do minimum. Można dodać świeżych ziół.

Składniki:

  • 1 opakowanie kruchego ciasta
  • 1 łyżka musztardy dijońskiej
  • 100 g tuńczyka z puszki, odcedzonego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki creme fraiche

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 190 C.

2Głęboką formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem. Ponakłuwać ciasto w kilku miejscach widelcem, a następnie posmarować cienką warstwą musztardy. Wyłożyć na to warstwę tuńczyka.

3W misce roztrzepać jajka i wymieszać z 3 łyżkami creme fraiche i z mlekiem. Dodać sól, pieprz i ocet. Wlać masę na tuńczyka.

4Na wierzchu poukładać plasterki pomidora i posypać całość startym serem.

5Piec przez 30 minut.

Porcja dla:

4 osób