Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Lekka i smaczna kisz, którą z łatwością przygotujecie, a dzięki temu, że używa się do niej gotowego kruchego ciasta, czas przygotowania skróci się do minimum. Można dodać świeżych ziół.
Składniki:
- 1 opakowanie kruchego ciasta
- 1 łyżka musztardy dijońskiej
- 100 g tuńczyka z puszki, odcedzonego
- 3 jajka
- 3 łyżki creme fraiche
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 190 C.
2Głęboką formę do tarty wyłożyć kruchym ciastem. Ponakłuwać ciasto w kilku miejscach widelcem, a następnie posmarować cienką warstwą musztardy. Wyłożyć na to warstwę tuńczyka.
3W misce roztrzepać jajka i wymieszać z 3 łyżkami creme fraiche i z mlekiem. Dodać sól, pieprz i ocet. Wlać masę na tuńczyka.
4Na wierzchu poukładać plasterki pomidora i posypać całość startym serem.
5Piec przez 30 minut.
Porcja dla:
4 osób