Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
210 min.
210 min.
Smaczna i prosta przystawka na przyjęcia, nie tylko na wyjątkowe okazje. Wędzony łosoś zwinięty w roladę z serowym nadzieniem.
Składniki:
- 4 łyżki żelatyny
- 500 g chudego białego sera
- 200 g śmietany 18%
- 20 kaparów
- 1 pęczek koperku, posiekany
- sól i pieprz do smaku
- 4 duże plastry wędzonego łososia
Przygotowanie:
1Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Odstawić.
2Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę. Dodać kapary i koperek, doprawić solą i pieprzem. Dodać żelatynę i dobrze wymieszać.
3Plastry łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Rozsmarować na nich masę serową i zwinąć całość w roladę. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
4Kroić na plastry i podawać.
Porcja dla:
6 osób