Czas przygotowania:
30 min.
Całkowity czas:
210 min.

Smaczna i prosta przystawka na przyjęcia, nie tylko na wyjątkowe okazje. Wędzony łosoś zwinięty w roladę z serowym nadzieniem.

Składniki:

  • 4 łyżki żelatyny
  • 500 g chudego białego sera
  • 200 g śmietany 18%
  • 20 kaparów
  • 1 pęczek koperku, posiekany
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 duże plastry wędzonego łososia

Przygotowanie:

1Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Odstawić.

2Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać ze śmietaną na jednolitą masę. Dodać kapary i koperek, doprawić solą i pieprzem. Dodać żelatynę i dobrze wymieszać.

3Plastry łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Rozsmarować na nich masę serową i zwinąć całość w roladę. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

4Kroić na plastry i podawać.

Porcja dla:

6 osób