Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Pyszna przystawka na każdą okazję – plasterki szynki zawinięte w roladki, a w środku śliwki suszone, orzechy i ser.

Składniki:

  • 150 g sera żółtego
  • 1/3 szklanki suszonych śliwek
  • 1 pęczek koperku
  • 1/3 szklanki orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 8 plasterków szynki

Przygotowanie:

1Ser zetrzeć na tarce, a śliwki i koperek posiekać.

2Orzechy posiekać, czosnek wycisnąć przez praskę.

3Ser wymieszać ze śliwkami, koperkiem, orzechami i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem.

4Farsz nakładać na plasterki szynki i zawijać w roladki.

Porcja dla:

4 osób