Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pyszne danie wegetariańskie z grzybami i bakłażanem. Szybkie i proste do przygotowania, a niezwykle smaczne!
Składniki:
- 1,5 szklanki ryżu długoziarnistego
- 2 małe bakłażany
- 250 g boczniaków
- 3 łyżki masła
- 1 pęczek świeżego koperku, posiekany
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Ryż ugotować na miękko.
2Bakłażany pokroić w okrągłe plastry, a boczniaki w paski.
3Bakłażana ułożyć na nienatłuszczonej patelni i suszyć na średnim ogniu przez 5-10 minut, cały czas przewracając.
4Dodać masło i grzyby. Bakłażan natychmiast zrobi się złoty. Smażyć przez 3 minuty.
5Dodać ryż, sól, pieprz i koperek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez kilka minut.
Porcja dla:
4 osób