Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Bardzo pożywna sałatka. Kiedyś nie wyobrażałam sobie, że ziemniaki mogą tak smakować w wersji na zimno. To właśnie ten przepis kolegi zmienił mój światopogląd w tej kwestii. Polecam!
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 5 ogórków konserwowych
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
1Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę.
2Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
3Selera naciowego pokroić w talarki.
4Jajka pokroić w grubą kostkę.
5Majonez zmieszać z jogurtem, dodać czosnek, sól i pieprz i dobrze wymieszać na jednolity sos.
6Pokrojone warzywa ułożyć w misce, wymieszać z sosem i posypać szczypiorkiem.
7Przed podaniem schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Porcja dla:
6 osób