Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Egzotyczna salsa z owoców i jarzyn! Podawać na rybach, kurczaku lub mięsie wieprzowym, albo jako przystawkę.
Składniki:
- 160 g (1 szklanka) drobno posiekanego świeżego ananasa
- 80 g (1/2 szklanki) pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
- 80 g (1/2 szklanki) pokrojonej w kostkę zielonej papryki
- 160 g (1 szklanka) mrożonych ziaren kukurydzy, rozmrożonych
- 425 g czarnej fasoli z puszki, opłukanej i odcedzonej
- 40 g (1/4 szklanki) posiekanej cebuli
Przygotowanie:
1W dużej misce wymieszać ananasa, paprykę czerwoną i zieloną, kukurydzę, czarną fasolę, cebulę, papryczki chili, sok pomarańczowy i kolendrę. Doprawić kuminem, solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki do schłodzenia, aż do chwili podania.
Porcja dla:
8 osób