Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Egzotyczna salsa z owoców i jarzyn! Podawać na rybach, kurczaku lub mięsie wieprzowym, albo jako przystawkę.

Składniki:

  • 160 g (1 szklanka) drobno posiekanego świeżego ananasa
  • 80 g (1/2 szklanki) pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 80 g (1/2 szklanki) pokrojonej w kostkę zielonej papryki
  • 160 g (1 szklanka) mrożonych ziaren kukurydzy, rozmrożonych
  • 425 g czarnej fasoli z puszki, opłukanej i odcedzonej
  • 40 g (1/4 szklanki) posiekanej cebuli

Przygotowanie:

1W dużej misce wymieszać ananasa, paprykę czerwoną i zieloną, kukurydzę, czarną fasolę, cebulę, papryczki chili, sok pomarańczowy i kolendrę. Doprawić kuminem, solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki do schłodzenia, aż do chwili podania.

Porcja dla:

8 osób