Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Sandwiche to pyszne kanapki z chleba tostowego z podsmażoną szynką i pomidorem, na końcu podsmażone na patelni.

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego (najlepiej z ziarenkami)
  • 4-7 plasterków szynki
  • 1 łyżka masła + masło do posmarowania kromek
  • 1 lub 2 pomidory
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

14 kromki chleba posmaruj cienko masłem.

2Na patelni na maśle podsmaż szynkę.

3Pomidory pokrój w plasterki.

4Każdą z czterech kromek przełórz szynką, pomidorami i przykryj pozostałymi kromkami chleba.

5Na patelni smaż sandwiche ok. 2-3 minuty z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób