Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi. Przekąska prosta w przygotowaniu – z gotowego schabu.

Składniki:

  • 150 g schabu w galarecie
  • mały słoiczek (300 g) buraczków marynowanych
  • 1 łyżka słonecznika łuskanego
  • oliwa z oliwek wedle uznania
  • ocet balsamiczny do smaku
  • pieprz grubo zmielony
  • kilka listków świeżej bazylii

Przygotowanie:

1Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Posypać słonecznikiem i polać oliwą. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym. Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!

Porcja dla:

2 osób