Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Schab w galarecie a’la carpaccio z buraczkami marynowanymi. Przekąska prosta w przygotowaniu – z gotowego schabu.
Składniki:
- 150 g schabu w galarecie
- mały słoiczek (300 g) buraczków marynowanych
- 1 łyżka słonecznika łuskanego
- oliwa z oliwek wedle uznania
- ocet balsamiczny do smaku
- pieprz grubo zmielony
- kilka listków świeżej bazylii
Przygotowanie:
1Schab i buraczki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć finezyjnie na talerzu. Posypać słonecznikiem i polać oliwą. Następnie pokropić octem balsamicznym i doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem. Udekorować listkami świeżej bazylii. Do przekąski można podać tosty z masłem czosnkowym. Całość smakuje wyśmienicie, smacznego!
Porcja dla:
2 osób