Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Nic tak doskonale nie uzupełnia sztuki mięsa jak podsmażone grzyby z odrobiną czosnku i pietruszki. To bardzo prosta przystawka, którą można szybko przygotować.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 25 g masła
- 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
- 1 garść posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1Pieczarki dobrze oczyścić. Większe przekroić na pół.
2Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać czosnek i pieczarki, smażyć na dużym ogniu.
3Kiedy grzyby są gotowe, wyjąć czosnek i po kilku minutach dodać pietruszkę. Podawać.
Porcja dla:
4 osób