Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
30 min.

Nic tak doskonale nie uzupełnia sztuki mięsa jak podsmażone grzyby z odrobiną czosnku i pietruszki. To bardzo prosta przystawka, którą można szybko przygotować.

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 25 g masła
  • 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

1Pieczarki dobrze oczyścić. Większe przekroić na pół.

2Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, dodać czosnek i pieczarki, smażyć na dużym ogniu.

3Kiedy grzyby są gotowe, wyjąć czosnek i po kilku minutach dodać pietruszkę. Podawać.

Porcja dla:

4 osób