Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Sos musztardowy, który robi się bardzo szybko. Wspaniale pasuje do kiełbas, mięs, kurczaka, a nawet do ryb.
Składniki:
- 25 g masła
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 1,5 łyżki mąki
- 150 ml bulionu drobiowego
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 150 ml creme fraiche
- 1 łyżka musztardy Dijon
Przygotowanie:
1Aby sos był bardziej aromatyczny, można go zrobić na patelni, na której smażyło się mięso lub kiełbasę.
2Na gorącą patelnię dodać masło i kiedy się stopi dodać cebulę i smażyć aż zmięknie, mieszając.
3Wmieszać mąkę i smażyć przez minutę stale mieszając. Następnie, nadal mieszając, powoli dodawać bulion i doprowadzić całość do wrzenia.
4Dodać creme fraiche i musztardę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotowe!
Porcja dla:
4 osób