Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
To łatwiutkie danie z kilkoma zwyczajnymi składnikami, ale doskonałe na obiad w ciągu tygodnia. Podawać z ryżem. Pod koniec smażenia można dodać inne składniki, na przykład posiekany szczypiorek, nasiona sezamu, itp. Najlepiej smażyć w woku, ale można też użyć dużej patelni.
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 500 g wołowiny pokrojonej w cienkie paski
- 1 duża cebula pokrojona w kostkę
- 2 czerwone papryki pokrojone w paski
- 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka świeżej natki pietruszki, posiekanej
Przygotowanie:
1W woku lub w dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i zeszklić ją. Dodać czerwoną paprykę i wołowinę. Smażyć przez około 7 minut.
2Dodać ziele angielskie i sos sojowy. Smażyć, mieszając przez jeszcze 1 minutę. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Porcja dla:
4 osób