Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Przygotowując wigilijną wieczerzę warto poszukać inspiracji w kuchni hiszpańskiej. Proste połączenia tradycyjnych polskich specjałów z hiszpańskimi oliwkami nie tylko zaskoczą całą rodzinę, ale wniosą powiew świeżość do tradycyjnych dań serwowanych podczas Świąt Bożego Narodzenia.
Składniki:
- oliwa z oliwek
- ząbek czosnku
- świeżo wyciskany sok z pomarańczy
- drobno posiekany szczypiorek
- kilka suszonych pomidorów
Przygotowanie:
1W miseczce dobrze wymieszaj oliwę z oliwek, drobno posiekany ząbek czosnku oraz sok z pomarańczy. Następnie dodaj szczypiorek oraz kilka suszonych pomidorów posiekanych w cienkie paseczki.
2Pokrój pomidora oraz śledzia w kostkę grubości 1 cm, dodaj do wcześniej przygotowanych składników. Dorzuć hiszpańskie zielone oliwki, wszystko delikatnie połącz.
Porcja dla:
2 osób