Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
30 min.

Wspaniały sposób na dorsza. Pieczony z czosnkiem w mleku, niesamowicie wilgotny, doskonały na lekką kolację przy świecach i lampce białego wina!

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/2 łyżeczki suszonego koperku
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki mleka

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem, posypać posiekanym czosnkiem i koperkiem.

3Naczynie żaroodporne nasmarować masłem, ułożyć w nim dorsza i polać mlekiem.

4Piec przez 20-25 minut, aż rybę będzie można z łatwością rozdzielać widelcem (długość pieczenia zależy od grubości filetu).

Porcja dla:

2 osób