Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Wspaniały sposób na dorsza. Pieczony z czosnkiem w mleku, niesamowicie wilgotny, doskonały na lekką kolację przy świecach i lampce białego wina!
Składniki:
- 2 filety z dorsza
- sól i pieprz do smaku
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 1/2 łyżeczki suszonego koperku
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki mleka
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem, posypać posiekanym czosnkiem i koperkiem.
3Naczynie żaroodporne nasmarować masłem, ułożyć w nim dorsza i polać mlekiem.
4Piec przez 20-25 minut, aż rybę będzie można z łatwością rozdzielać widelcem (długość pieczenia zależy od grubości filetu).
Porcja dla:
2 osób