Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Serowe sznycle z dodatkiem pomidora podane z ryżem.
Składniki:
- 500 g piersi z indyka
- sól
- pieprz
- 1 łyżka musztardy
- ser żółty Gouda w plastrach
Przygotowanie:
1Mięso pokrój w plastry i porządnie rozbij tłuczkiem moczonym w wodzie (żeby mięso do niego nie przywierało).
2Mięso przypraw solą, pieprzem i posmaruj z obu stron musztardą.
3Na każdym sznyclu ułóż po jednym plastrze sera i plastrze pomidora.
4Sznycle złóż na pół, zepnij wykałaczkami, panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju, na rumiano, od czasu do czasu podlewając je odrobiną wrzątku.
5Podawaj z ryżem z dodatkiem kaparów.
Porcja dla:
2 osób