Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
50 min.

Serowe sznycle z dodatkiem pomidora podane z ryżem.

Składniki:

  • 500 g piersi z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka musztardy
  • ser żółty Gouda w plastrach

Przygotowanie:

1Mięso pokrój w plastry i porządnie rozbij tłuczkiem moczonym w wodzie (żeby mięso do niego nie przywierało).

2Mięso przypraw solą, pieprzem i posmaruj z obu stron musztardą.

3Na każdym sznyclu ułóż po jednym plastrze sera i plastrze pomidora.

4Sznycle złóż na pół, zepnij wykałaczkami, panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju, na rumiano, od czasu do czasu podlewając je odrobiną wrzątku.

5Podawaj z ryżem z dodatkiem kaparów.

Porcja dla:

2 osób